• https://www.facebook.com/mylife.kocluk
  • https://www.twitter.com/dersimizrobotik
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

MyLife Danışmanlık ve Koçluk Merkezi

Telefon : 0505 767 58 85
               0216 347 60 03
                

istanbul Üsküdar Kadıköy Bakırköy de Psikolojik Danışmanlık
istanbul Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Koşuyolu, Beylikdüzü, Bakırköy Danışmanlık Merkezlerimizle Psikolog Pedagog Aile Evlilik Çift Terapistleri hem de Danışmanlarımızla Hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Online veya Yüzyüze Hamile Lohusa Bebek Çocuk Psikolojik Danışmanlığı istanbul
Hamilelik döneminde psikolojik destek almak bebeğin sağlığı açısından stresin en alt düzeye indirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda gebelikte psikolojik destek almak, kaygı ve endişelerin de azalmasına yardımcı olur.
Bebek ve çocuklar için psikolojik destek almanın faydaları nelerdir?
Pedagoga hamilelik döneminde bebeğin aileye gelişi konusunda, kardeşinin bebeği kabullenme sürecini destek olacak tavsiyeler almak, bebek bakımı ve gelişimi hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
Ergenler hangi durumlarda uzman psikolog desteği almalıdır faydaları nelerdir?
Gece korkuları, Fobiler, Kaygı bozukluğu Parmak emme (bebeklik dışında) Tırnak yeme, Öfke ve saldırganlık Altını ıslatma, Dışkı kaçırma veya tutma,Kekemelik, Tikler, Yalan söyleme ,Çalma vb...
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?Lisans eğitimimi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olarak bitirdikten sonra Yüksek Lisan eğitimimi Klinik Psikolojisi üzerine tamamladım 0533 3738123
Psikoterapi Hizmetlerimiz
Bireysel, Çocuk, Ergen, Erişkin, Flört, Aşk, Sözlülük, Nişanlılık ve Evlilik - Aile - Çift- Cinsel Terapileri ile istanbul Üsküdarda Kadıköyde Acıbademde Bakırköyde Fatihte Acıbademde Koşuyolunda hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Koçluk Hizmetleri
Yaşam Koçluğu, Aile Koçluğu, Kariyer Koçluğu - Medya ve Oyuncu Koçluğu, Sporcu Koçluğu - Öğrenci Koçluğu, Eğitim Koçluğu - İlişki Koçluğu - Yönetici Koçluğu - Yatırım Koçluğu ,Finans Koçluğu için Whatsapp 0544 724 36 50
Eğitim Seminerleri
Zeka Testleri, Psikolojik Testler, Akıl Oyunları, Robotik - Boşanma, Çocuk Psikolojisi - Öğrenci Koçluğu, Aile Koçluğu, Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Sınav Kaygısı, Hamilelik - Evlilik Öncesi Eğitimleri 0533 373 81 23

Koçluk Nedir?

Koçluk Nedir ?



Koçluk diğer yöntemlerden nasıl farklıdır?

Koçluk, yöneticilik, danışmanlık,mentorluk ve eğitim temelinde birbiri ile ilişkili, zaman zaman çakışan fakat odak noktaları farklılık gösteren yöntemlerdir. 

Koçluk, danışanın zaten sahip olduğu beceri,yetenek ve yaratıcılığı geliştirmek ve yaşam kalitelerini artırmalarına destek sağlamak amacıyla oluşturulan sürekli bir ortaklıktır.

Koçlar danışanlarının özel ve mesleki hayatlarında hedeflerine ulaşmalarına destek verirken, çözüm ve stratejileri danışanın kendisinden edinirler.
Danışan, genellikle profesyonel hedeflerini de kapsayacak şekilde tüm yaşantısını ele alır ve hedefe yönelik adımlar atar.

Yöneticilik, takım ruhunu koruyarak işe yönelik hedefler koymak ve sonuç üretmektir. Bu bağlamda koçluğa benzer bir şekilde takımdaki bireyleri yönlendirir ve gelişimlerine destek olur. 

Danışmanlık, alanında uzman ve tecrübe sahibi kişilerin genellikle organizasyonlarda problem teşhis etmek, soruna çözüm getirmek ve hedefe ulaşmak amacıyla verdikleri hizmettir.Danışmanlar bilgi ve becerilerini bireyin veya organizasyonun gelişimi için kullanırlar. Koçluğun danışmanlıktan ayrılan özelliği, çözümü koçun desteğiyle danışanın kendisinin bulmasıdır.

Mentorluk, bir nevi akıl hocalığı ve rehberliktir. Mentorlar kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili tecrübelerini danışanlarına yol göstermek amaçlı aktarırlar.

Eğitim, önceden oluşturulmuş bir uygulama programı ile uyuşan doğrusal öğrenme yöntemini varsayar. Koçluk sürecinde ise hedefler, önceden belirlenmiş bir plan olmaksızın danışan ve koç tarafından bir yol haritası takip edilerek gerçekleştirilir.

Koçluk bireylere ve kurumlara ne sağlar?

Genel olarak koçluk, kendi potansiyelinizi tam anlamıyla ortaya çıkarmanızı, yaşam kalitenizi artırmak için hedef koyup hedeflere odaklanmanızı ve farkındalığınızı artırıp nerede durduğunuzu ve nereye gitmek istediğinizi yüksek sesle söyleyip ilerlemenizi sağlar.

Kurumsal koçluk, gelişim ihtiyacı içinde olan profesyonellere hem sistematik bir yapı hem de bir "yol arkadaşlığı" sunan bir süreçtir.

Kurum içerisindeki muhtemel problemlerin ortaya konulması ve çözüm hedeflerinin konulması, kurumun düşünülen projelerinin aktif hale gelmesi, çalışan performansının artırılması ve dolayısıyla insan kaynağının etkin ve verimli olarak kullanılabilmesi koçluk sürecinin sonuçlarındandır.

Koçluğun size uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Koçluğun size faydası olup olmayacağını belirlemek için öncelikle koçluğun tam olarak ne olduğunu bilmeniz ve koçluktan ne beklediğinizi belirlemeniz gerekir. Eğer arzu ettiğiniz sonuç hakkında net bir fikre sahip değilseniz, koçluk ortaklığı bu sonuca daha kolay ulaşmak için bir strateji geliştirmek üzere kullanılabilecek iyi bir araç olabilir. 

Ayrıca kendinize iş ya da özel yaşamınızda ciddi değişiklikler yapmak için gereken zaman ve enerjiyi ayırmaya hazır olup olmadığınızı da sorun. Eğer bu sorulara cevabınız evet ise, koçluk sizin ilerlemeniz ve gelişmeniz için en uygun yoldur.
 
Koçluk çalışması ne kadar sürer?

Koçluk ilişkisinin süresi bireyin veya kurumun ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda belirlenir. Koçluk süreci genellikle 3 ila 6 ay arası sürmekle birlikte gelişmelere göre uzayıp kısalabilir.

Koçluk görüşmeleri yüzyüze ve gerekli olduğunda telefon ve e-maille yapılabilir. ENN olarak biz genellikle yüzyüze çalışmayı tercih ediyoruz. Çalışmalar haftada 1 gün ve 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir.

Koçluk sürecinin başarısı nasıl ölçülür?

Ölçüm iki şekilde yapılabilir. 

Birincisi; performansın dış göstergeleri: 

Birey ya da takımın bulundukları ortamlarda görülebilir ve belirlenebilir göstergeler. Bunlara örnek olarak koçluk ilişkisinin başında belirlenen hedeflere ulaşmak, gelir miktarında artış, terfi etmek, alınan performans geribildirimleri ( iş arkadaşlarından, müşterilerden, patrondan vs) gösterilebilir.

İkinci olarak, başarının dahili göstergeleri:

Koçluk yapılan birey ya da takımların doğalarında var olanların koç tarafından ölçülmesi. Kişinin kendi farkındalığının artması ve değişmesi, daha etkili davranışlar sergilemesi, düşünme şeklinde değişiklik, daha güvenli davranışlar gibi kişinin kendi kendini değerlendirebileceği iç göstergeler de ölçüm kriterleridir. 

İdeal olan, hem dış hem de iç göstergelerin başarı ölçümüne dahil edilmesidir.

Bir koçum olursa hayatımda neleri değiştirebilirim?

Hayatımın akışını etkileyecek şekilde bir farkındalık yaşarım.

  • Hedeflerime odaklı bir yaşam tarzı belirlerim.

  • Evrendeki herşeye sevgi gözüyle bakmayı öğrenirim.

  • Hızlı ve etkin kararlar alırım.

  • Kendime güvenim artar.

  • Pozitif yaklaşımlarım artar.

  • Değerlerimin farkına varıp onları yaşamayı öğrenirim.

  • Hayatımı organize etmeyi öğrenirim.

  • Değişime ve gelişime açık olurum.

  • Yöneticilik özelliklerimi geliştirmek için kendime yol haritası çizerim.

  • Hayattan keyif almayı öğrenirim.

  • Yaratıcı olabileceğim alanları keşfederim.

  • İlişkilerimde yargılamamayı öğrenirim.

  • Kendimle barışık olurum. Gelişmeye açık noktalarımı farkedip onlar üzerinde çalışırım.

  • Bu gelişim ve değişimleri yaşarken yanımda beni dinleyen, bana ayna tutan ve cesaretlendiren bir koçum olur.

Öğrenci Koçu Kimdir? Öğrenci Koçluğu Nedir?
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
istanbul Çocuk Ergen Psikolojisi