• https://www.facebook.com/mylife.kocluk
  • https://www.twitter.com/dersimizrobotik
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

MyLife Danışmanlık ve Koçluk Merkezi

Telefon : 0505 767 58 85
               0216 347 60 03
                

istanbul Üsküdar Kadıköy Bakırköy de Psikolojik Danışmanlık
istanbul Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Koşuyolu, Beylikdüzü, Bakırköy Danışmanlık Merkezlerimizle Psikolog Pedagog Aile Evlilik Çift Terapistleri hem de Danışmanlarımızla Hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Online veya Yüzyüze Hamile Lohusa Bebek Çocuk Psikolojik Danışmanlığı istanbul
Hamilelik döneminde psikolojik destek almak bebeğin sağlığı açısından stresin en alt düzeye indirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda gebelikte psikolojik destek almak, kaygı ve endişelerin de azalmasına yardımcı olur.
Bebek ve çocuklar için psikolojik destek almanın faydaları nelerdir?
Pedagoga hamilelik döneminde bebeğin aileye gelişi konusunda, kardeşinin bebeği kabullenme sürecini destek olacak tavsiyeler almak, bebek bakımı ve gelişimi hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
Ergenler hangi durumlarda uzman psikolog desteği almalıdır faydaları nelerdir?
Gece korkuları, Fobiler, Kaygı bozukluğu Parmak emme (bebeklik dışında) Tırnak yeme, Öfke ve saldırganlık Altını ıslatma, Dışkı kaçırma veya tutma,Kekemelik, Tikler, Yalan söyleme ,Çalma vb...
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?Lisans eğitimimi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olarak bitirdikten sonra Yüksek Lisan eğitimimi Klinik Psikolojisi üzerine tamamladım 0533 3738123
Psikoterapi Hizmetlerimiz
Bireysel, Çocuk, Ergen, Erişkin, Flört, Aşk, Sözlülük, Nişanlılık ve Evlilik - Aile - Çift- Cinsel Terapileri ile istanbul Üsküdarda Kadıköyde Acıbademde Bakırköyde Fatihte Acıbademde Koşuyolunda hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Koçluk Hizmetleri
Yaşam Koçluğu, Aile Koçluğu, Kariyer Koçluğu - Medya ve Oyuncu Koçluğu, Sporcu Koçluğu - Öğrenci Koçluğu, Eğitim Koçluğu - İlişki Koçluğu - Yönetici Koçluğu - Yatırım Koçluğu ,Finans Koçluğu için Whatsapp 0544 724 36 50
Eğitim Seminerleri
Zeka Testleri, Psikolojik Testler, Akıl Oyunları, Robotik - Boşanma, Çocuk Psikolojisi - Öğrenci Koçluğu, Aile Koçluğu, Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Sınav Kaygısı, Hamilelik - Evlilik Öncesi Eğitimleri 0533 373 81 23
Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
yek@ilet.in
Yaşamın Kilit Taşı: “Checklist”
28/03/2019

 

Büyük heves ve heyecanla üretilen B-17 uçaklarının sunumu esnasında meydana gelen kaza ile keşfedilen “Checklist”  (Kontrol listesi) kavramı, rutin yapılan işlerin kilit taşı niteliğinde bir öneme sahiptir. Bugün düzenli uygulama gerektiren her işte yaygın olarak kullanılan kontrol listesi, yapılan işlerin bir ritüel halinde olmasına rağmen takip edilmesi gereken bir kurallar zinciri olarak görülmektedir.

Askeri bir emir komuta terimi gibi dursa da yapılan işin tam anlaşılmasını ve uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmemizi sağlar. Uçuşlarda pilotların co-pilot ve kule ile sesli olarak kontrol listesini tekrar etmeleri, hosteslerin tüm yolculara aynı duyuruları uçuş öncesi standart şekilde; kalkarken inerken, olağan dışı bir durumda açılacak maskenin önce kendisine sonra çocuğuna, sivri cisimlere dikkat etmeye yönlendirir. Aynı şekilde sağlık alanında ekip olarak ameliyat öncesi kontrol işlemleri yapılır. Genel test sınav uygulamalarında tek tek yapılacak işlemlerin yapıldıktan sonra işaretlenmesi istenir. Kontrol listesi, rutin uygulamaların kilit taşı niteliğinde ufak tefek farklılık gösterse de hemen her alanda bir sayfadan fazla olmayacak şekilde adım adım yapılacaklar listesidir.

Bireysel olarak da kontrol listelerinin önemi kaçınılmazdır. Hayatın su gibi aktığı, sevinçler-üzüntüler, sevgiler-nefretler, muhabbetler-kıskançlıklar arasında kaybolup giden anlar vardır. Bunlar insanların yaşamları boyunca zaman zaman rutin olarak yaptıkları işlerin neticesidir. Bazen bunlar hayatın bir parçası olur, alışkanlıklar olarak yerleşir. Bazen de mecburen yapılan işler olur, sıkıcı hale gelir. Sıkıcılıktan kurtulmak için kaçamaklar yapma ve ihmalkar davranma durumu insanın doğasında vardır. Birey, alışkanlık olarak yapılan rutinlerde, rutinin bozulması durumunda üzülür. Zorunlu yapılan işlerin ihmalinde çevrenin baskısına ya da tehdidine maruz kalır ve sıkıntıya girer. Gerek severek gerekse belli bir hedefe ulaşmak için yapmak zorunda olduğumuz somut rutinler için bir kontrol listesi oluşturmak hayatın daha mutlu olmasını sağlayacaktır.

Kurumsal olarak yapılan kontrol listesinin başarısı inkar edilemez düzeyde ispatlanmıştır. İlk başlarda çok zor gelen kontrol listesi onaylama işlemi, başarılar görüldükçe ısrarla uygulanması istenen bir araç olmuştur. B-17 için uygulanan sadece 3 maddelik checklist 2. Dünya Savaşındaki başarının sembollerinden sayılmaktadır. Dünya Sağlık Teşkilatının proje desteğiyle Afrika gibi yeterli imkanların olmadığı yerlerde bile cerrahların uyguladığı kontrol listesi, büyük bir başarı göstermiştir. Tüm detaylarıyla Atul Gawande’nin işi doğru yapma üzerine manifesto olarak cheklisti anlatmıştır.

Karmaşadan kurtulmak kolaycılığa kaçma değildir. Mutluluğu yakalamak için; her işin kilit taşları tespit edilerek kontrol liste onayı, güçlü başarıyı getirir.




704 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İkigai - 25/05/2019
Garcia&Miralles, Okinawa adasında Ogimi denilen bir yerleşim merkezini saha araştırması olarak seçmişlerdir. Burası 100.000 kişiden 24.055’inin, bir asrı devirmiş insanların yaşadığı bir yerdir.
Sürdürülebilir Empati - 14/05/2019
Sürdürülebilir empati insanı kendi benliğinden çıkarıp zihninde başkalarının dünyasına yolculuk yaptırır. Başkasının dünyasına yapılan yolculuk insanın kendi sıkıntılarından, kendi kısır kuruntularından kurtulmasını sağlar.
Ego-Tansiyon - 14/05/2019
Kişinin çevresindeki dostluk çemberi ego için bir ölçüdür. Kişi yalnızlık hissediyor, iç dünyasında huzursuzluk hissediyorsa bir takım belirtiler ortaya çıkıyor demektir.
Carpe Diem - 01/05/2019
Üzüntü, keder, sıkıntı, her insanın sahip olduğu zamanının içinde mutlaka yer alır. Geri döndürülemeyen akıcılık içinde geçer gider. Ânın farkındalığı ve zamanın geçiciliği bilinciyle insan kişisel gündemini kontrol etmesini bilmelidir.
İletişimde Zihinsel Güç “Muşin” - 18/04/2019
Muşin, zihinsel duruluğu sağlarken düşünce merkezi sabit kalır. Kontrol elde tutulur. İlk etapta verilecek tavır, yönlendirme ve zaman kazanma olmalıdır. Muşin kesinlikle tarafsız kalma demek değildir. Önyargısız olabilme becerisidir.
Organik Yaşam Koçluğu - 28/03/2019
Organik yaşam denilen kavram, sadece yenilen ve içilen maddelerle sınırlı değildir. Organik yaşam, sadece sağlıklı bir vücuda sahip olmak da değildir. Organik yaşam koçluğu tüm bu kavramı bir bütün olarak ele alır.
Yaşam Bir Oyundur - 10/03/2019
Düzen bozulduysa eğer, bahane oldukça fazladır. Bahaneler arkasına sığınarak çözüm üretilemez. Çözüm temel meseleyi tespit etmekten geçer.
Güçlü ve Zayıflıkla Kendini Tanıma - 10/03/2019
Yaşam bir savaştır. İnsanoğlu zaman zaman, çevresinin dostları yada düşmanları ile kuşatıldığını hisseder. Kişi dost ve düşman dışında da tanımadığı bilmediği kişilerle bile rekabet içinde bulur.
Amok Koşusu ve Denge - 10/03/2019
Amok kendini bilinçli zannederek hedefe koşmaktadır. Onun hedefi kendini yok edinceye kadar koşmaktır. Durdurulmasının tek yolu kendi helakıdır.
 Devamı
Öğrenci Koçu Kimdir? Öğrenci Koçluğu Nedir?
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
istanbul Çocuk Ergen Psikolojisi