• https://www.facebook.com/mylife.kocluk
  • https://www.twitter.com/dersimizrobotik
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

MyLife Danışmanlık ve Koçluk Merkezi

Telefon : 0505 767 58 85
               0216 347 60 03
                

istanbul Üsküdar Kadıköy Bakırköy de Psikolojik Danışmanlık
istanbul Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Koşuyolu, Beylikdüzü, Bakırköy Danışmanlık Merkezlerimizle Psikolog Pedagog Aile Evlilik Çift Terapistleri hem de Danışmanlarımızla Hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Online veya Yüzyüze Hamile Lohusa Bebek Çocuk Psikolojik Danışmanlığı istanbul
Hamilelik döneminde psikolojik destek almak bebeğin sağlığı açısından stresin en alt düzeye indirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda gebelikte psikolojik destek almak, kaygı ve endişelerin de azalmasına yardımcı olur.
Bebek ve çocuklar için psikolojik destek almanın faydaları nelerdir?
Pedagoga hamilelik döneminde bebeğin aileye gelişi konusunda, kardeşinin bebeği kabullenme sürecini destek olacak tavsiyeler almak, bebek bakımı ve gelişimi hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
Ergenler hangi durumlarda uzman psikolog desteği almalıdır faydaları nelerdir?
Gece korkuları, Fobiler, Kaygı bozukluğu Parmak emme (bebeklik dışında) Tırnak yeme, Öfke ve saldırganlık Altını ıslatma, Dışkı kaçırma veya tutma,Kekemelik, Tikler, Yalan söyleme ,Çalma vb...
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?Lisans eğitimimi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olarak bitirdikten sonra Yüksek Lisan eğitimimi Klinik Psikolojisi üzerine tamamladım 0533 3738123
Psikoterapi Hizmetlerimiz
Bireysel, Çocuk, Ergen, Erişkin, Flört, Aşk, Sözlülük, Nişanlılık ve Evlilik - Aile - Çift- Cinsel Terapileri ile istanbul Üsküdarda Kadıköyde Acıbademde Bakırköyde Fatihte Acıbademde Koşuyolunda hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Koçluk Hizmetleri
Yaşam Koçluğu, Aile Koçluğu, Kariyer Koçluğu - Medya ve Oyuncu Koçluğu, Sporcu Koçluğu - Öğrenci Koçluğu, Eğitim Koçluğu - İlişki Koçluğu - Yönetici Koçluğu - Yatırım Koçluğu ,Finans Koçluğu için Whatsapp 0544 724 36 50
Eğitim Seminerleri
Zeka Testleri, Psikolojik Testler, Akıl Oyunları, Robotik - Boşanma, Çocuk Psikolojisi - Öğrenci Koçluğu, Aile Koçluğu, Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Sınav Kaygısı, Hamilelik - Evlilik Öncesi Eğitimleri 0533 373 81 23
Diyetisyen Fazile Yılmaz
fzl_ylmz@hotmail.com
YOLCULUĞA ÇIKACAK OLANLARA ÖNERİLER
28/05/2019

 

Yolculuk sırasında bilinçsiz tüketim, size bozulmuş bağırsaklar, fazla kilo, ödem ya da şişkinlik şeklinde geri dönebilir. Oysaki önceden hazırlayacağınız birkaç ufak bir planlama işinizi kolaylaştıracaktır.

·         Öncelikle yolculuk saatinize ve şeklinize göre, yaklaşık 2,5-3 saat aralıklarla öğün saatlerinizi belirleyin. Sık beslenme yapıp öğün atlamazsanız sonraki öğünde çok acıkmamış olursunuz. Bu şekilde beslenmede kontrolü sağlayabilirsiniz.
·         Yolculuğa çıkmadan 1-2 gün önce pratik, doyurucu seçenekler hazırlayarak yolculuk sırasında öğün yapabilirsiniz. Bunlar için kapaklı saklama kaplarını kullanabilirsiniz.
·         Sabah yola çıkacaksanız hafifte olsa mutlaka kahvaltı yapın. Yumurta yanında peynirli tost ve sebze söğüş güne zinde başlamanızı sağlayacaktır.
·         Ara öğün olarak hazır besinler yerine evde temizleyip dilimlediğiniz taze veya kuru meyveler, aynı şekilde taşıma kolaylığı sağlayan kuru yemişlerde birer seçenek olabilir. Ancak tüketim miktarına dikkat edin.
·         Durma imkanı yoksa önceden pişirdiğiniz sebzeli börek, ev yapımı poğaça veya tam tahıllı ekmekle hazırlanan sandviçler kurtarıcınız olabilir.
·         Durma imkanı varsa fast food ya da yağlı yemekler yerine ızgara menü ve bol salata tercih edilebilir. Pilav çeşitleri muhtemelen bol yağlı olacağından tercihinizi tahıllı ekmekten yana kullanın. Tatlıya bakmayın bile.
·         İçecek olarak, en başta su içmeyi unutmayın. Mümkünse şekersiz limonata, maden suyu, ayran, kutu süt tercih edin. Diğer meşrubatlar yolculuk sırasında vücudunuzda oluşan ödemin daha da artmasına neden olacaktır.
·         Termosunuz varsa evde hazırlanan şekersiz soğuk içecekler de yanınıza alabilirsiniz.

Bu Hatayı Yapmayın!

Yolculuk sırasında tuvalet ihtiyacını gidermenin zorluğu düşünülerek su içimi özellikle yapılmamakta. Sıcak havalarda daha çok su kaybedildiğinden bu durum yolculuk sonrası vücudunuzun aşırı ödem yapmasına neden olur. Hatta susuzluk hissi açlık hissi ile karıştırılıp gereğinden fazla besin tüketimine neden olabilmektedir. Sonuçta da elinize kalan kocaman bir göbek, şiş bacaklar ve parmaklar olabilir…

Uzun Süreli Yolculuklarda Mutlaka Mola Verin!

Uzun bir yolculuğa çıktıysanız durmaksızın yola devam etmeyin. Düşen kan şekeri uyku getirir ve konsantrasyonu düşürür. Ara ara durup arabadan inin. Mümkünse 10 dakika yürüyün veya esneme hareketleri yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın, dikkatinizi toplayarak yola devam edin. Uçak veya tren yolcuğunda koridorda yürüyebilir, esneme hareketleri yapabilirsiniz.

Keyifli yolculuklar

Diyetisyen Fazile Yılmaz

fzl_ylmz@hotmail.com


 



1245 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

RAMAZAN SONRASI BESLENME - 28/05/2019
Ramazan ayı beslenme düzenin değişikliğe uğradığı bir dönem. Öğün sayısının azalması ile beraber uzun süre aç kalmak metabolizma hızını yavaşlatıyor. Ayrıca Ramazan sonrası bir anda çok yemeye yönelme olabiliyor.
Öğrenci Koçu Kimdir? Öğrenci Koçluğu Nedir?
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
istanbul Çocuk Ergen Psikolojisi