• https://www.facebook.com/mylife.kocluk
  • https://www.twitter.com/dersimizrobotik
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

MyLife Danışmanlık ve Koçluk Merkezi

Telefon : 0505 767 58 85
               0216 347 60 03
                

istanbul Üsküdar Kadıköy Bakırköy de Psikolojik Danışmanlık
istanbul Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Koşuyolu, Beylikdüzü, Bakırköy Danışmanlık Merkezlerimizle Psikolog Pedagog Aile Evlilik Çift Terapistleri hem de Danışmanlarımızla Hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Online veya Yüzyüze Hamile Lohusa Bebek Çocuk Psikolojik Danışmanlığı istanbul
Hamilelik döneminde psikolojik destek almak bebeğin sağlığı açısından stresin en alt düzeye indirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda gebelikte psikolojik destek almak, kaygı ve endişelerin de azalmasına yardımcı olur.
Bebek ve çocuklar için psikolojik destek almanın faydaları nelerdir?
Pedagoga hamilelik döneminde bebeğin aileye gelişi konusunda, kardeşinin bebeği kabullenme sürecini destek olacak tavsiyeler almak, bebek bakımı ve gelişimi hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
Ergenler hangi durumlarda uzman psikolog desteği almalıdır faydaları nelerdir?
Gece korkuları, Fobiler, Kaygı bozukluğu Parmak emme (bebeklik dışında) Tırnak yeme, Öfke ve saldırganlık Altını ıslatma, Dışkı kaçırma veya tutma,Kekemelik, Tikler, Yalan söyleme ,Çalma vb...
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?
Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS kimdir?Lisans eğitimimi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olarak bitirdikten sonra Yüksek Lisan eğitimimi Klinik Psikolojisi üzerine tamamladım 0533 3738123
Psikoterapi Hizmetlerimiz
Bireysel, Çocuk, Ergen, Erişkin, Flört, Aşk, Sözlülük, Nişanlılık ve Evlilik - Aile - Çift- Cinsel Terapileri ile istanbul Üsküdarda Kadıköyde Acıbademde Bakırköyde Fatihte Acıbademde Koşuyolunda hizmetinizdeyiz. 0533 373 81 23
Koçluk Hizmetleri
Yaşam Koçluğu, Aile Koçluğu, Kariyer Koçluğu - Medya ve Oyuncu Koçluğu, Sporcu Koçluğu - Öğrenci Koçluğu, Eğitim Koçluğu - İlişki Koçluğu - Yönetici Koçluğu - Yatırım Koçluğu ,Finans Koçluğu için Whatsapp 0544 724 36 50
Eğitim Seminerleri
Zeka Testleri, Psikolojik Testler, Akıl Oyunları, Robotik - Boşanma, Çocuk Psikolojisi - Öğrenci Koçluğu, Aile Koçluğu, Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Sınav Kaygısı, Hamilelik - Evlilik Öncesi Eğitimleri 0533 373 81 23
Psikolog Esra Çakır 05333738123
Psikodiyet nedir?
28/09/2019
Psikodiyet nedir?
Psikodiyet; psikolog ve diyetisyenin birlikte çalıştığı multidisipliner bir programdır. Danışana sunulan beslenme ve psikolojik danışmanlık hizmetine psikodiyet diyoruz. İnsan biyopsikososyal bir varlıktır ve diyette de bütünüyle ele alınmalıdır. İnsan yaşamında fizyolojik durum, psikolojik durum ve sosyal koşullar birbirleriyle bağlantılı olduğu için beslenme ve psikolojik danışmanlığın yani psikodiyetin daha verimli olduğunu görüyoruz.
Kişilerde yeme bozuklukları fiziksel bir hastalık veya hormonal sebeplere bağlı ise bu durum patolojiktir fakat kişi açlık hissetmediği halde sürekli yemek yemeye yöneliyor ise bu durumu psikopatolojik olarak değerlendirebiliriz. Yemek yeme davranışımız doğduğumuzdan andan itibaren şekillenmeye başlar. Bebeklikte bakım veren (genellikle anne) kişiden gıdayı ve sevgiyi aynı anda aldığımız için hem fiziksel hem ruhsal doyumu bir arada hissederiz. Bundan dolayı ilerleyen yaşlarımızda sadece fiziksel değil ruhsal doyum ve doyumsuzluklarımızın da yeme davranışımız üzerinde etkisi vardır. Kişiler özellikle bazı duygu durumlarında sinirliyken, stresliyken, mutsuzken hatta mutluyken de dürtüsel davranıp kontrolsüz beslenirler. Sadece ana yemekler değil, pasta-börek ve abur cuburlar da fazlaca tüketilir. Kişi ne kadar yediğinin farkında olmaz ve kilo problemi yaşamaya başlayabilir. Devamında ise özgüven kaybı, sosyalleşmekten kaçınma gibi durumlar ortaya çıkabilir ve bu noktada ise psikoloğun desteğine ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca anoreksiya ve blumia gibi psikolojik rahatsızlıklar yeme alışkanlığını doğrudan etkiler. Bunların dışında kadınlarda regl dönemi ve öncesinde gözlenen sendromlar da dahil psikopatolojik durumlarda kişilere sağlıklı  beslenme alışkanlığı kazandırmada psikologların payı büyüktür. Tabi ki yeme bozuklukları sadece aşırı yeme, kilo almaktan ibaret değildir. Kişi stresli dönemlerden geçerken yemek yiyememe, iştahsızlık gibi sorunlar da yaşayabilir. Psikolojik sorunların eşlik ettiği yeme bozukluklarında kilo kaybı da sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Özellikle depresyon ve travma sonrası stres bozukluğunda kişilerin kilo verdiği de gözlenir. Bu durumda ise önce kişinin psikolojik sorunları üzerine çalışılıp sonra doğru beslenme programıyla kaybedilen kilolar geri alınabilir. 
Bilişsel-Davranışçı Terapi uygulamaları psikodiyette önerilen ve fayda sağlanan yaklaşımdır. Kişiye yemek yeme alışkanlığı ile ilgili farkındalık kazandırmak temel hedeflerdendir. Kişiye özel hazırlanan çalışmalarla kişinin yeme bozukluğundaki psikololojik faktörler saptanır ve terapi süreci başlar. Diyette motivasyon çok önemlidir ve bu süreçte motivasyonel görüşmeler de yapılır. Psikologlar ve diyetisyenler beraber çalışarak kişiye hem sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilir, hem de kişinin bunu devam ettirmesini sağlayabilir. Eğer diyetisyene gitseniz de diyet listesine uyamıyorsanız veya uyup kilo verdikten sonra aynı düzeninize dönüp geri kilo alıyorsanız ve bunun yanında bunun fizyolojik bir nedeni olmadığını patolojik testler sonucunda teyit ettiyseniz mutlaka psikodiyet programına başvurmalısınız.

Psikolog Esra Çakır
Mylife Psikolojik Danışmanlık ve Koçluk Merkezi


1299 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Sosyal Fobi Nedir? - 21/09/2019
Sosyal Fobi Nedir? Bilinen adıyla sosyal fobi yani sosyal anksiyete bozukluğu, bireyin diğer insanlarla etkileşim içinde olacağı her türlü sosyal ortama karşı korku duyması durumudur.
Aile İçi Şiddet - 14/09/2019
Şiddet yaşamın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Kişinin ruh sağlığı ve bütünlüğünü tehlikeye atan en kritik noktalardan birisi ise aile içi şiddettir.
Aile İçi Şiddet - 14/09/2019
Aile İçi Şiddet Şiddet yaşamın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Kişinin ruh sağlığı ve bütünlüğünü tehlikeye atan en kritik noktalardan birisi ise aile içi şiddettir.
Mitomani Nedir? - 07/09/2019
Mitomani Nedir? Halk arasında yalan söyleme hastalığı olarak bilinen mitomani psikolojik bir hastalıktır. Mitomani hastalığı olan kişilere ise ''mitoman'' denir. Bu kişiler toplumda bir yere sahip olabilmek ve dikkat çekmek için yalan söylerler.
Narsizm nedir? - 01/09/2019
Narsizm nedir? Narsizm psikolojide ''büyüklük hastalığı'' anlamını taşır. Kişinin kendine aşık olması, kendine tapması, kendini herkesten üstün görmesi durumudur. ''Ben-merkezcilik'' baskındır.
Öğrenci Koçu Kimdir? Öğrenci Koçluğu Nedir?
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
istanbul Çocuk Ergen Psikolojisi